sk  |  en
Utorok | 19.03.2019, 20:41 | meniny: Jozef; zajtra: Víťazoslav, Klaudius
  • | Sviatok sv. Jozefa

    Sviatok sv. Jozefa - Sviatok sv. Jozefa je oslavovaný na počesť sv. Jozefa, ktorý je patrónom otcov, tesárov a umierajúcich. Neexistuje oficiálny zoznam, čoho všetkého je patrónom. Líši sa to podľa krajín, regiónov, miest. Mnoho náboženských rádov a spoločenstiev sú uvádzané pod jeho záštitou.

doplňte alebo opravte informácie

Karol Čálik ( 74 r.)

herec, spevák (tenor)

Kategória: divadlo, film a TV

* 15.03.1945 Slovensko, Trnava

Slovensko

0

domovský štát Slovensko

pohlavie muž

znamenie ryby

čínske znamenie kohút

jubileum od narodenia 74 r.

Vzdelanie

1966 VŠMU v Bratislave, odbor herectvo

Životopis

Karol Čálik je slovenský herec a spevák, rodák z Trnavy. Po ukončení štúdia na VŠMU v Bratislave nastúpil v roku 1966 do Činohry Slovenského národného divadla. V roku 1968 sa stal sólistom spevohry. Vynikajúci herec a talentovaný spevák sa divákom predstavil aj vo viacerých filmoch. Hral aj na Novej scéne, hosťoval v divadle Aréna, učil na konzervatóriu.
Karol Čálik je ženatý, má dve deti.

Kariéra:

1966 Činohra SND v Bratislave
1968 sólista spevohry

Tvorba

Filmografia:

1965 Námestie svätej Alžbety
1968 Dialóg 20-40-60 (chuligán)
1969 Generácia (Julo Holko)
1969 Génius (výtvarník)
1970 Zločin slečny Bacilpýšky (Dodino)
1971 Hľadači svetla (Willy)
1972 Tie malé výlety
1974 Skrytý prameň (tovariš)
1974 Deň, ktorý neumrie (Jamriško)
1974 Veľká noc a veľký deň
1974 Figliar Šťopka
1974 Šťopka a Šidielko
1975 Pacho, hybský zbojník (Jano)
1975 Zlaté jabĺčko
1976 Stratená dolina (Ferdo)
1976 Sokovia
1977 Advokátka (Dežo)
1978 Poéma o svedomí I-II (partizán Ďuro)
1978 Kazko Vlasko
1978 Na vysokej skale: Spišský rebel
1979 Rosnička
1979 Hra na telo
1979 Prerušená hra (Frido Megál)
1981 Noční jazdci (Štefan Hnáci)
1981 Člny proti prúdu (Korček)
1982 Za humny je drak
1983 Drotár
1984 Falošný princ (konský handliar)
1984 Drevená krava
1986 Dobríčko
1986 Galoše šťastia (falošný lampár)
1986 Polepetko
1986 Utekajme, už ide!
1987 Přátelé bermudského trojúhelníku, 2. Expres do Bratislavy (Tonda)
1987 Začiatok sezóny (Fero)
1987 Nové Pištáčikove dobrodružstvá
1988 Hurá za ním (Cejpek)
1989 V meste plnom dáždnikov (Duban)
1990 Modrý Jonatán
1991 Un coeur ŕ prendre (Dva kroky od raja), Francúzsko (Trombonne)
1992 Most
2001 Hana a její bratři (Kveta)
2001 Zlatý chlieb
2004 Prirodzená smrť

Dabing:

1987 Pehavý Max a strašidlá (Henry)
zdroj: www.cfn.cz, www.csfd.cz, www.sfd.sfu.sk. Spracovala M. Remiašová

  Mapa

kontaktujte nás

tip na osobnost